Cloud Computing Awareness (CCA-01) - 1 dag training

Geef Langzaam maar zeker verandert de positie van Cloud Computing van hype naar commodity. Maar wat is nu exact Cloud Computing? Wanneer is het echt Cloud Computing en wanneer wordt de term misbruikt voor oude wijn in nieuwe zakken? Na de training weet je daar het antwoord op. We gaan aan de slag met de voor- en nadelen van de verschillende Cloud-strategieen en kijken naar de business opportunities en de risico’s. Dit behandelen we zowel vanuit de consumer als vanuit de supplier. Hiernaast kijken we naar de veranderingen bij organisaties wat betreft beslissingsbevoegdheid met betrekking tot ICT-kosten en de rol van Cloud Computing daarin.een korte beschrijving van de training.

Langzaam maar zeker verandert de positie van Cloud Computing van hype naar commodity. Maar wat is nu exact Cloud Computing? Wanneer is het echt Cloud Computing en wanneer wordt de term misbruikt voor oude wijn in nieuwe zakken? Na de training weet je daar het antwoord op. We gaan aan de slag met de voor- en nadelen van de verschillende Cloud-strategieen en kijken naar de business opportunities en de risico’s. Dit behandelen we zowel vanuit de consumer als vanuit de supplier. Hiernaast kijken we naar de veranderingen bij organisaties wat betreft beslissingsbevoegdheid met betrekking tot ICT-kosten en de rol van Cloud Computing daarin.

Doelgroep
Deze training is voor mensen die interesse hebben voor Cloud oplossingen. Je werkt bijvoorbeeld in een rol als: – IT Consultant – IT specialist – Security specialist – Infrastructure specialist – Service specialist – System specialis – Test specialist

Resultaat
Na afloop van de training weet men: Wat de Cloud is; Wat de mogelijkheden en risico’s zijn van het gebruik van de Cloud; Wat er nodig is om het in de eigen organisatie te gebruiken.

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Introductie Cloud Computing
  • De principes van Cloud Computing.
  • Termonologie en definities
  • Verschillende types clouds (publiek, privaat en hybrid) en cloud services (IAAS, PAAS, SAAS);
  • Implementeren en beheren van Cloud Computing.
  • Lokale cloud netwerken en het ondersteunen van het gebruik van Cloud Computing
  • Gebruik van de Cloud t.a.v. de toegankelijkheid van cloud en de mobiliteit
  • Beveiliging en naleving.

Duur
1 dag

Klik Hier voor inschrijven en meer informatie

Klik hier voor algemene voorwaarden 

Waarom Dutch IT-channel academy

Verbreed je netwerk

Unieke masterclasses